Nog zo’n lekker recept, deze keer kleine chocolade cupcakes en uiteraard weer zonder gluten of suiker ^_^ . Het recept is Amerikaans en dus zijn de hoeveelheden net iets anders weergegeven. Ik heb voor de “cup” een theemok van 200 ml gebruikt.
Ingredienten
- 1 cup kokosmeel (verkrijgbaar bij de natuurwinkel)
- ¼ cup cacao
- ½ theelepel (wijnsteenzuur) bakpoeder
- 4 eieren
- 1 cup zelfgemaakte appelmoes (400 gram appels, 1/3 cup water, een reep citroenschil, 1 el kokosolie)
- 3/4 cup honing
- 3/4 cup gesmolten kokosolie
- 1 vanillestokje
Bereidingswijze
Voor de appelmoes:
- Schil 400 gram appels en ontdoe ze van hun klokhuis
- Kook de appels in een steelpannetje met 1/3 cup water en de citroenschil gedurende 10 minuten tot de appels zacht zijn
- Haal de citroenschil uit de pan en pureer de appels.
- Voeg de eetlepel kokosolie toe en roer deze door de appels totdat de olie gesmolten is
Het beslag:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng in een kom de kokosmeel, de cacao en het bakpoeder
- Meng in een andere kom de appelmoes, eieren, honing, vanille en kokosolie
- Voeg dan al roerende de vloeibare ingredienten bij de droge ingredienten tot je een mooi beslag hebt
- Giet het beslag in vormpjes en bak de cupcakes in 20-25 minuten gaar. Een tip: het beslag egaliseert niet in de oven, dus zorg ervoor dat het beslag in de vormpjes mooi glad is, anders krijg je donkere stukjes zoals bij mijn exemplaren
Tadaaaaa! Ze verdienen misschien niet de schoonheidsprijs maar de smaak is goed